Kikärtsfritters med myntayoghurt
Spännande kikärtsfritters med myntayoghurt står för smakerna i detta oemotståndligt goda recept. Kikärtsfärsen får smak av spiskummin, chili och mynta och ett krispigt yttre när de steks i en oljad panna. Blanda sedan couscousen med salladen och servera som ett tillbehör tillsammans med en svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
Kikärtsfritters
Couscous
Myntayoghurt
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Byt ut couscousen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smeten blev mycket rinnigare än vi trott men vi klickade i plättar i stekpannan och sen gick det bra att steka. Det blev lite plättkänsla med gott tugg och liten touch av kryddorna. Vi åt dessa med en annan yoghurtsås och serverade ugnsrostade potatisar, morötter och palsternacka till. Gott!
Yasmin
2024-05-03Riktigt gott!
Ingela
2022-09-01Så god är denna
Ingela
2022-09-01