Kikärtsfritters med myntayoghurt
Spännande kikärtsfritters med myntayoghurt står för smakerna i detta oemotståndligt goda recept. Kikärtsfärsen får smak av spiskummin, chili och mynta och ett krispigt yttre när de steks i en oljad panna. Blanda sedan couscousen med salladen och servera som ett tillbehör tillsammans med en svalkande yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsfritters
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 kruka mynta
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 msk olja
Couscous
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd paprika
1 grön paprika
Myntayoghurt
1/2 kruka mynta
2 dl yoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2795 KJ / 667 kCal
Fett16 g
Salt0.95 g
Kolhydrater99 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
ICAs kikärtor 380g är avrunnen 230g. Kanske ska det vara två för att inte bli rinnigt? Vi gjorde på en, men tog hälften mjölk och klickade ut. Blir smidigt så. Mixade hälften av ärtorna och gafflade hälften lite grand. Ska ta i lite salt nästa gång. Provade utan mynta, går bra men inte lika speciellt. A nöjd, I inte alls.
Jens
2024-09-28Smeten blev mycket rinnigare än vi trott men vi klickade i plättar i stekpannan och sen gick det bra att steka. Det blev lite plättkänsla med gott tugg och liten touch av kryddorna. Vi åt dessa med en annan yoghurtsås och serverade ugnsrostade potatisar, morötter och palsternacka till. Gott!
Yasmin
2024-05-03Riktigt gott!
Ingela
2022-09-01