Kikärtsfritters med myntayoghurt

61
3 Klimatsmart
Kikärtsfritters med myntayoghurt

Spännande kikärtsfritters med myntayoghurt står för smakerna i detta oemotståndligt goda recept. Kikärtsfärsen får smak av spiskummin, chili och mynta och ett krispigt yttre när de steks i en oljad panna. Blanda sedan couscousen med salladen och servera som ett tillbehör tillsammans med en svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Kikärtsfritters med myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsfritters

1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1/2 kruka mynta
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 msk olja

Couscous

4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd paprika
1 grön paprika

Myntayoghurt

1/2 kruka mynta
2 dl yoghurt
salt och peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Byt ut couscousen mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Ingela

2022-09-01

Riktigt gott!

Ingela

2022-09-01

Så god är denna

Johanna

2021-06-14

Vid steg 1 skulle hälften av kikärtorna mosas och hälften sparas hela. När ska de hela användas? Ska de med i steg 4?

Näringsvärde per portion

Energi 2795 KJ / 667 kCal
Fett 16 g
Salt 0.95 g
Kolhydrater 99 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden