Isterband med couscous och tzatsiki | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med couscous och tzatsiki

På bara en halvtimme svänger du ihop denna härliga rätt på isterband med couscous till! Tzatsikin med dess härliga smaker av vitlök och mynta passar utmärkt till isterbanden. Servera en enkel grönsallad till eller bara några färska tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Snitta isterbanden, lägg dem i en ugnsfast form och stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Kärna ur och tärna tomaterna och grovhacka bladpersiljan.
  5. Rör ihop grönsakerna med couscousen. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda alla ingredienser till tzatsikin, smaka av med salt och peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa. Välj glutenfria isterband.
Gör laktosfri: but ut matyoghurten mot laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Det går bra att byta ut couscousen mot stuvad potatis med persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 4 isterband
  • 4 tomater
  • 1 dl bladpersilja
  • 1/2 msk olja
Tzatsiki
  • 1 medelstor gurka i tärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad mynta eller bladpersilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan