Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lammkorv och couscoussallad med spenat

Lammkorven går fint ihop couscoussalladen, där du även blandar i kikärtor och torkade aprikoser för smak och lite tuggmotstånd. Servera med krämig vitlöksyoghurt och hela middagen är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscoussallad: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tomater och aprikoser i tärningar.
  3. Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda citronsaften med olivoljan.
  4. Blanda couscousen med citronoljan, tomater, aprikoser, kikärtor och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek korvarna runt om i smöret i en stekpanna tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter.
  6. Vitlöksyoghurt: Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera korven med couscoussallad och vitlöksyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i lammkorven, annars fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta kikärtorna tillsammans med korven i stekpannan.

Ingredienser

Portioner: 4
Couscoussallad
  • 4 port couscous
  • 3 tomater
  • 8 torkade aprikoser
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • saften av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • salt
  • peppar
  • 500 g lammkorv
  • 1 tsk olja
Vitlöksyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3559 kJ / 851 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer