Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsakscouscous

Marockansk sallad med couscous, ugnsrostade grönsaker, mynta, persilja och citron. Spännande tillbehör till t ex lammkorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skär grönsakerna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda de rostade grönsakerna med couscous, citronjuice, persilja och mynta. Smaka ev av med salt och svartpeppar.
  5. Låt dra 30 minuter före servering. Garnera ev med lite persilja.
  6. Couscousen passar bra till t ex lammkorv och myntayoghurt, se recepten Lammrackabajsare och Myntayoghurt.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen i övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grönsaker t ex paprika, zucchini, lök, vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • ev salt och peppar
  • ev persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan