Färsbiffar med tomatrisoni

20
1
Färsbiffar med tomatrisoni

Sätt guldkant på vardagen med dessa ljuvliga färsbiffar med tomatrisoni. Genom att koka risoni med tomat och grönsaksbuljong blir den extra krämig och smakrik, och är det perfekta tillbehöret till de saftiga biffarna. Toppa med basilika och rivig ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Färsbiffar med tomatrisoni

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1 tsk
timjan
ca 500 g
nötfärs
1 msk
smör eller margarin

Tomatrisoni

3 dl
risoni
5 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1
kruka basilika
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget. Byt ut risonin mot ris eller quinoa om den innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Agnes

2016-10-09

Mer vatten! Bränner lätt när det bara är 5dl vatten, annars mycket gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2496 KJ / 594 kCal
Fett 25.8 g
Salt 3.59 g
Kolhydrater 54.4 g
Protein 36.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept