Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsfritters

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl mjölk
2 msk olja

Risoni och grönsaker

4 port risoni
150 g salladsärtor
3 tomater
250 g mascarpone
65 g rucola

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ett av mina go to recept när det gäller vego. Ha gärna citronjuice i också

    Ida

  • Helt ok

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi3549 KJ / 852 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
    Betyg 3.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsbiffar med tomatrisoni
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biffar med zucchini och fetaost
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad