Kikärtsdipp

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kikärtsdipp

Omtyckt arabisk kikärtsdipp som passar lika bra till grönsaker, kötträtter eller som kexpålägg. Sesampasta, spiskummin och vitlök är några av smakerna som ger hummusdippen dess speciella och smaskiga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Kikärtsdipp

Ingredienser

4 portioner
4 dl  kokta kikärtor
1 msk  pressad citronjuice
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  tahini
1/2 krm  kajennpeppar
1/2 tsk  koriander
1/2 tsk  spiskummin
salt
olivolja eller vatten till spädning

För alla

Fri från: gluten, lakros, mjölk eller ägg.

Gör så här

Tips

Med en knippe persilja i mixern blir röran trevligt grönprickig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetshummus
Betyg 4.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hummus
Betyg 3.9 av 5.
406 personer har röstat
Under 15 min att tillaga