ÖVER 60 MIN | Enkel

Tunisisk paprikaröra

Grillad paprika mixas tillsammans med lök, chili och vitlök till en ljuvlig paprikaröra! Denna tunisiska paprikaröra är en variant av salata mishwiyya och liknar muhammara men innehåller kapris, och är god till grillat eller på en buffé

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla paprika, chili, lök och vitlök med skalet på runtom ca 8 minuter tills de får färg och mjuknar. Eller ställ in i ugnen ca 10 minuter på 250°C grill/övervärme.
  2. Lägg det grillade i en plastpåse och låt svalna.
  3. Skala och kärna ur paprika, chili och lök. Lägg allt i en bunke.
  4. Mixa med  olivolja och salt med matberedare eller stavmixer till en grov röra. Vänd ner kapris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.

Tips

Grönsakerna läggs i en plastpåse för att svalna för att skalet lättare ska lossna när de skalas.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 1/2 kg röd paprika
  • 2 - 3 röda chilifrukter
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk grovhackad kapris

Näringsvärde
Per portion

Energi 668 kJ / 159 kCal