UNDER 30 MIN | Enkel

Fatteh

Prova fatteh med kikärter: Krispigt rostat pitabröd serverat med varma kikärter, vitlöksyoghurt med smak av tahini, rostade pinjenötter och persilja eller koriander på toppen. Vegetarisk fatteh är både enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär pitabröden i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills de får lite färg.
  3. Häll av och skölj kikärterna. Låt rinna av. Värm kikärtorna i en stekpanna med oljan. Krydda med salt.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, kummin, citronjuice, tahini och salt. Vispa ev ner lite vatten om den är tjock.
  5. Lägg pitabröden på ett fat och toppa med kikärter och ringla över yoghurten. Strö över pinjenötter och persilja eller koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 pitabröd
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl yoghurt (10%)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk tahini
  • 3/4 dl rostade pinjenötter
  • 1/2 tsk salt
  • hackad persilja eller koriander