Misosoppa

Betyg 4.2 av 5.
92 personer har röstat
25
Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Misosoppa

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker denna variant av misosoppa passar bra som frukost. Jag har ägg istället för tofu och svamp. Det blir jättegott. Mina barn äter det också.

Lotta

2024-07-06

Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.

Natalia

2023-12-19

Enkelt och gott!

Zandra

2023-06-26

Testa liknande recept

Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesammarinerade tofuspett
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kung pao tofu
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga