Misosoppa
Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tycker denna variant av misosoppa passar bra som frukost. Jag har ägg istället för tofu och svamp. Det blir jättegott. Mina barn äter det också.
Lotta
2024-07-06Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.
Natalia
2023-12-19Enkelt och gott!
Zandra
2023-06-26