Misosoppa

Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
24
Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Misosoppa

Ingredienser

4 portioner
1 l  vatten
1   fiskbuljongtärning
4 msk  misopasta
2 msk  finskuren purjolök
5   tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2   pkt tofu (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats maj 2021.

Gör så här

Tips

Tips! Misosoppan kan vara både mild och smakrik, testa gärna med mer och mindre mängd misopasta och dashipulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.

Natalia

2023-12-19

Enkelt och gott!

Zandra

2023-06-26

Misosoppa tycker jag är jättegott att äta innan sushi. Och den var verkligen superenkel att göra. Gott! :)

Jenny

2022-03-20

Testa liknande recept

Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesammarinerade tofuspett
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kung pao tofu
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga