Misosoppa

66
22
Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Misosoppa

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats maj 2021.

Gör så här

Tips

Tips! Misosoppan kan vara både mild och smakrik, testa gärna med mer och mindre mängd misopasta och dashipulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Jenny

2022-03-20

Misosoppa tycker jag är jättegott att äta innan sushi. Och den var verkligen superenkel att göra. Gott! :)

Helena

2021-09-12

Säljer Ica Dashimotopulver?

Redaktionen ICAse

2021-09-29

Hej Helena! Ursäkta sent svar. Produkten har dessvärre utgått från vårt sortiment. Våra kockar har sett över receptet och dashipulver i detta recept går bra att ersätta med 1 fiskbuljongtärning (för 4 port). Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina

Lena

2021-08-24

För en vegan kan miso vara trixigt. Men det finns vegansk miso online. dashipulver kan mycket väl ersättas med lite kombu.

Redaktionen ICAse

2021-08-26

Hej Lena! Vi har i dagsläget enbart en Miso i vårt centrala sortiment. Då det är en relativt nischad produkt i dagsläget har vi inga planer på att utöka sortimentet med en vegansk variant. Jag råder dig att prata med din lokala ICA- handlare om att ta in den i sitt lokala sortiment. Hälsningar Michelle