Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God!
Caroline
2025-01-05Jag tycker denna variant av misosoppa passar bra som frukost. Jag har ägg istället för tofu och svamp. Det blir jättegott. Mina barn äter det också.
Lotta
2024-07-06Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.
Natalia
2023-12-19