Misosoppa
Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
1 fiskbuljongtärning
4 msk misopasta
2 msk finskuren purjolök
5 tunt skivade stora champinjoner
ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats maj 2021.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats maj 2021.
Gör så här
Tips
Tips! Misosoppan kan vara både mild och smakrik, testa gärna med mer och mindre mängd misopasta och dashipulver.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hade glömt köpa fiskbuljong och använde grönsaksbuljong istället och hade i typ dubbelt så mycket miso pasta. Blev inte super autentiskt men det va gott, älskade champinjonerna.
Natalia
2023-12-19Enkelt och gott!
Zandra
2023-06-26Misosoppa tycker jag är jättegott att äta innan sushi. Och den var verkligen superenkel att göra. Gott! :)
Jenny
2022-03-20