Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Misosoppa

Misosoppa är en enkel och snabblagad soppa ifrån det japanska köket som kokas ihop på purjolök, champinjoner och misopasta. Tillsätt tofu i bitar så blir soppan lite matigare.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet. Tillsätt dashipulvret. Koka upp. Tillsätt purjon och svampen. Sjud ev ett par minuter.
  2. Rör ner misopastan. Smaka av. Om smaken är svag, tillsätt mer miso. Tillsätt ev tofu skuren i tärningar.
  3. Servera direkt.

Tips

Tips! Misosoppan kan vara både mild och smakrik, testa gärna med mer och mindre mängd misopasta och dashipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 1 påse dashipulver (fiskbuljong)
  • 4 msk misopasta
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 5 tunt skivade stora champinjoner
  • ev 1/2 pkt tofu (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!