Kikärtscurry med potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtscurry med potatis

En nyttig och smaskig vegetarisk kikärtscurry med potatis till som du svänger ihop på under en halvtimme. Servera gärna pitabröd, mango chutney och gräddfil som tillbehör vid sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs lök och morot i oljan i en kastrull.
  2. Tillsätt tomater, potatis och kikärter utan spad, låt koka på svag värme ca 10 minuter.
  3. Rör ner tikka masalasåsen och koka ca 5 minuter.
  4. Smaka av med saft och skal från citronen och salt och peppar.
  5. Servera gärna med pitabröd, mango chutney och gräddfil vid sidan om.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den färdiga såsen och brödet.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 stor morot i skivor
  • 1 msk matolja
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 4 kokta och tärnade potatisar
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 1 burk tikka masala cookingsauce (à 210 g)
  • saft och skal från 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan