Kikärtscurry med potatis

En nyttig och smaskig vegetarisk kikärtscurry med potatis till som du svänger ihop på under en halvtimme. Servera gärna pitabröd, mango chutney och gräddfil som tillbehör vid sidan om.

Ingredienser
4 portioner
1 grovhackad gul lök
1 stor morot i skivor
1 msk matolja
1 burk hela tomater (à 400 g)
4 kokta och tärnade potatisar
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
1 burk tikka masala cookingsauce (à 210 g)
saft och skal från 1 citron
salt
peppar
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1194 KJ / 286 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tillsatte 3 hg nötfärs för att få den ännu matigare, hon på maxi-köket sa att man kan byta ut kikärtorna mot köttfärs, men jag tog båda delarna!
Ann
2006-10-22Jag önskar att ni skriver ut KJ och Kcal på era recept. Det skulle underlätta valet om man försöker gå ner i vikt.
Annica
2006-10-20Vi tillsatte även vitlök när vi lagade detta, och det gjorde susen!
Tommy
2006-08-28