Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Chicken tikka masala med ris

Indiskt behöver inte vara svårt om du tar till några små knep. Tikka masala cookingsauce gör sig utmärkt med strimlad kyckling och söta körsbärstomater. När grytan puttrat klart serverar du med ris och svalkande gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stor stekpanna eller gryta.
  3. Häll i grytgrunden och låt sjuda i någon minut.
  4. Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan. Låt sjuda ytterligare i några minuter.
  5. Skär gurkan i tärningar.
  6. Servera kycklinggrytan med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strimlad kyckling
  • ca 480 g tikka masala cookingsauce
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 603 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer