Chicken tikka masala med ris

28
24
Chicken tikka masala med ris

Indiskt behöver inte vara svårt om du tar till några små knep. Färdig tikka masalasås gör sig utmärkt med strimlad kyckling och söt paprika. När grytan puttrat klart serverar du med ris och svalkande gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Chicken tikka masala med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
640 g kycklingfilé
1 msk olja
1 förp tikka masala cookingsauce (à 480 g)
1 gul paprika
salt
peppar
1/2 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med lite sambal oelek.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Danielle

2022-05-28

Släng ned 1 msk curry och lika mycket smör för att få tikka matsala smaken.

Louise

2022-02-21

God rätt i grunden men tyvärr funkar det absolut inte med lårfile för mig heller. Är i överlag nöjd med matkassen men fortsätter bröstfilen ersättas med lårfilen måste jag nog säga upp abonnemanget för jag tappar helt aptiten av den.

Henning

2022-02-13

Blev mycket gott med kycklinglårfilé och inte alls torrt som det enkelt blir med kycklingfiléer! Bra där ICA!

Näringsvärde per portion

Energi 2531 KJ / 605 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden