Chicken tikka masala med ris
Indiskt behöver inte vara svårt om du tar till några små knep. Färdig tikka masalasås gör sig utmärkt med strimlad kyckling och söt paprika. När grytan puttrat klart serverar du med ris och svalkande gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
640 g kycklingfilé
1 msk olja
1 förp tikka masala cookingsauce (à 480 g)
1 gul paprika
salt
peppar
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2531 KJ / 605 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Släng ned 1 msk curry och lika mycket smör för att få tikka matsala smaken.
Danielle
2022-05-28God rätt i grunden men tyvärr funkar det absolut inte med lårfile för mig heller. Är i överlag nöjd med matkassen men fortsätter bröstfilen ersättas med lårfilen måste jag nog säga upp abonnemanget för jag tappar helt aptiten av den.
Louise
2022-02-21Blev mycket gott med kycklinglårfilé och inte alls torrt som det enkelt blir med kycklingfiléer! Bra där ICA!
Henning
2022-02-13