Chicken tikka masala med ris

23
11
Chicken tikka masala med ris

Indiskt behöver inte vara svårt om du tar till några små knep. Tikka masala cookingsauce gör sig utmärkt med strimlad kyckling och söta körsbärstomater. När grytan puttrat klart serverar du med ris och svalkande gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Chicken tikka masala med ris

Ingredienser

4 portioner
600 g
strimlad kyckling
ca 480 g
tikka masala cookingsauce
250 g
körsbärstomater
1
gurka

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
1 msk
olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Michael

2021-03-22

Helt ok maträtt men klippte ner tre superheta chilis för att få till lite hetta samt kryddade lite extra med tandoorikrydda för att piffa till det lite.

Frida

2021-03-22

Väldigt gott kommer laga igen

Bo

2020-09-11

Väldigt gott kommer att låga det igen Bo

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 603 kCal
Fett 18 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept