UNDER 30 MIN | Medel

Tikka masala med köttbullar och ris

Låt Indien komma på besök och ät denna mumsiga rätt; Tikka masala med köttbullar och ris. Och eftersom du använder dig av färska köttbullar går även rätten väldigt fort att svänga ihop. Perfekt för en stressig vardagskväll helt enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Stek lök och köttbullar i oljan i en stekpanna tills bullarna fått fin färg.
  4. Häll på såsen och vattnet, låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. 
  6. Servera köttbullarna med ris och paprika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Häll vattnet i den urhällda såsburken och skaka så får du med det sista i burken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 600 g färska köttbullar
  • 1 msk olja
  • 480 g tikka masala cooking sauce
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 röda paprikor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2996 kJ / 717 kCal