Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt

1
0
Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt

Dofter som får dig att tänka på Indien får du när du lagar detta recept. Genvägen att använda färdiga färska köttbullar som du kryddar med tikka masala krydda gör att rätten går fort att laga. Till köttbullarna serveras blomkålsyoghurt där riven blomkål blandad med curry och sweet chilisås som ger både struktur och smak.

Skriv ut
Indiska köttbullar med mandel och blomkålsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1/2
litet blomkålshuvud (à ca 800 g)
3
salladslökar
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
sweet chilisås
1 tsk
curry
-
salt
-
svartpeppar
400 g
köttbullar
1 msk
olja
1 msk
tikka masala kryddmix
1 msk
smör
1 dl
flagad mandel

Till servering

4
port basmatiris
-
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna, kryddmixen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör. Byt naanbröd mot pitabröd eller annat laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt och smör. Byt naanbröd mot pitabröd eller annat mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Tips

Matsvinntips! Finstrimla blasten på blomkålen och blanda med en senapsvinägrett till en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3712 KJ / 887 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 99 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept