Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tikkamasalagryta med färs

Ikväll är det dags att laga indiskt! Den här tikka masalagrytan gjord på färs är både smakrik och krämig. Börja med att koka riset och steka färsen. Därefter är det dags att röra ner grytbasen. Medan grytan kokar upp kan salladen förberedas. Låt sedan maten smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen och rör i grytbasen och låt koka upp.
  4. Strimla salladen.
  5. Servera grytan med riset och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 400 ml tikka masala (grytbas)
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2372 kJ / 572 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer