Kikärtsbolognese

Njut av en lakto-ovo-vegetarisk bolognese med kikärtor smaksatt med rosmarin och soltorkade tomater. En enkel och god pastarätt som passar lika bra till vardags som till helgens bjudning eller söndagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 selleristjälkar
2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin
1 dl strimlade soltorkade tomater
380 g krossade tomater
2 dl vatten
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
400 g pasta (gärna stora pastasnäckor)
1 - 2 dl pastavatten
Till servering
parmesan (gör laktovegetarisk välj ost utan löpe)
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan ost till servering.
Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett10 g
Salt4 g
Kolhydrater96 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stSåg inte ut som bild, och ganska smaklöst. Men hade i en grönsaksbuljong, oregano och en special grillkrydda. Då blev det smaskens 👌
Alexandra
1 dl soltorkad tomat? Ursäkta men vad betyder det? Hur mycket ska man köpa om man ska ha 1 dl? Ange ordentliga mått för bövelen
Andreas
4 selleristjälkar? Dessa kan vara allt från 10-20cm långa! Ange hellre gram!
Susan
Jag la i ett par hackade vitlöksklyftor, en buljongtärning och lite mer kryddor för att få det som jag ville ha det, men då blev det jättegott!
Anna
Såg väldigt gott ut på bilden men när jag tillagat enligt receptet såg det inte alls likadant ut och det smakade inte särskilt gott. Kanske det skulle stått i receptet att man skulle mixa allt innan man tillsatte kikärterna? Isåfall hade det nog stämt bättre med bilden iallafall.
Gunnel
Hej Gunnel! Tråkigt att du inte blev nöjd. Man ska mosa kikärtorna lite i steg 3. Men det går ju så klart bra att mixa såsen om man vill det. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag följer aldrig ett recept slaviskt och höftar alltid med kryddor. Denna gång skippade jag rosmarin, för det kändes spontant inte som att det passade in, samt tillsatte en skvätt matlagningsgrädde för att ge lite fyllighet i såsen. Jätte gott
Fanny
Blä.
Magdalena