Pasta soffritto

Pasta soffritto är en enkel och rustik pastarätt med en fyllig smak av soffritto, en klassisk italiensk matlagningsbas gjord på lök, selleri och morötter. Denna läckra och mättande måltid passar perfekt som vardagsmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 stora morötter (à ca 120 g)
4 stora selleristjälkar
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger eller citronjuice
salt
svartpeppar
400 g pasta (t ex linguine)
2 dl pastavatten
1 kruka persilja
finriven parmesan
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater86 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklös rätt men håller med andra att det kan utgöra en bra grund till andra grytor eller liknande. Annars får man krydda upp det rejält för att detta ska bli gott.
Karin
2025-02-03Fantastiskt gott! Körde utan persilja men med krossade tomater, en skvätt grädde samt torkade örter och chili.
Matilda
2024-04-04Jag brukar alltid göra soffritto, passar utmärkt som grund till köttfärssås både vegetarisk eller med kött. Vill jag ha den som den är brukar jag även ha hackade champinjoner i. Det blir kanon.
Petra
2024-03-05