Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttgryta habanero

Köttgryta habanero är en eldig gryta med lök, tomater, selleri, bönor och nötkött. Krydda med spiskummin och oregano och servera med ett gott, grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn grytbitarna i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Skala och klyfta löken.
  2. Stek löken i resten av oljan i stekpannan. Lägg över löken i grytan.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka habaneropeppar. Strö peppar och salt över kött och lök.
  4. Skölj och hacka tomaterna. Lägg ner dem i grytan. Låt grytan sjuda under lock ca 45 min. Skölj och strimla sellerin.
  5. Blanda ner selleri och väl avrunna bönor i grytan. Koka ytterligare 5 min.
  6. Smaka av med spiskummin och oregano. Bröd att bryta smakar gott till grytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grytbitar (av nöt)
  • 3 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 1/2 habaneropeppar (1/2 habaneropeppar motsvarar ca 1-2 tsk hackad)
  • 1 tsk salt
  • 4 tomater
  • 4 selleristjälkar
  • 5 dl vita eller röda bönor (hemkokta eller från burk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer