Köttgryta habanero
Köttgryta habanero är en eldig gryta med lök, tomater, selleri, bönor och nötkött. Krydda med spiskummin och oregano och servera med ett gott, grovt bröd.
Ingredienser
4 portioner
600 g grytbitar (av nöt)
3 msk olja
2 gula lökar
1/4 - 1/2 habaneropeppar (1/2 habaneropeppar motsvarar ca 1-2 tsk hackad)
1 tsk salt
4 tomater
3 - 4 selleristjälkar
6 dl kokta vita, svarta eller röda bönor (6 dl kokta bönor motsvarar 2 förp (à 380 g))
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Hur mkt vätska och vilken sorts vätska? Funkar rödvin, lite alltså?
Monika
2024-02-23Hej Monika! Det behövs ingen extra vätska till den här grytan. Lycka till! Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-02-27Man kärnar ur inte habanero. Finhacka är det 👍. Grytan bör vara eldig 🔥🔥🔥
Juan luis
2022-12-10Jättegott! Tog först mindre Habanero än i receptet då jag var rädd att det skulle bli för starkt. Men efter att ha smakat av åkte resten i! Hade ris till och mangosallad. Mycket gott!
Anna
2017-10-01