Köttgryta habanero

81
5
Köttgryta habanero

Köttgryta habanero är en eldig gryta med lök, tomater, selleri, bönor och nötkött. Krydda med spiskummin och oregano och servera med ett gott, grovt bröd.

Köttgryta habanero

Ingredienser

4 portioner
600 g grytbitar (av nöt)
3 msk olja
2 gula lökar
1/4 - 1/2 habaneropeppar (1/2 habaneropeppar motsvarar ca 1-2 tsk hackad)
1 tsk salt
4 tomater
3 - 4 selleristjälkar
5 dl vita eller röda bönor (hemkokta eller från burk)
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Juan luis

2022-12-10

Man kärnar ur inte habanero. Finhacka är det 👍. Grytan bör vara eldig 🔥🔥🔥

Anna

2017-10-01

Jättegott! Tog först mindre Habanero än i receptet då jag var rädd att det skulle bli för starkt. Men efter att ha smakat av åkte resten i! Hade ris till och mangosallad. Mycket gott!

Johan

2009-04-04

Lagade detta på älg och det blev jättegott. Habaneron var verkligen pricken över i:t, lite eldig smak utan att vara för stark i denna gryta.

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 590 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden