Kikärtsbolognese
Njut av en lakto-ovo-vegetarisk bolognese med kikärtor smaksatt med rosmarin och soltorkade tomater. En enkel och god pastarätt som passar lika bra till vardags som till helgens bjudning eller söndagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 selleristjälkar
2 msk olja
1 tsk torkad rosmarin
1 dl strimlade soltorkade tomater
380 g krossade tomater
2 dl vatten
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
400 g pasta (gärna stora pastasnäckor)
1 - 2 dl pastavatten
Till servering
parmesan (gör laktovegetarisk välj ost utan löpe)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan ost till servering.
Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett10 g
Salt4 g
Kolhydrater96 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såg inte ut som bild, och ganska smaklöst. Men hade i en grönsaksbuljong, oregano och en special grillkrydda. Då blev det smaskens 👌
Alexandra
2024-03-061 dl soltorkad tomat? Ursäkta men vad betyder det? Hur mycket ska man köpa om man ska ha 1 dl? Ange ordentliga mått för bövelen
Andreas
2023-11-254 selleristjälkar? Dessa kan vara allt från 10-20cm långa! Ange hellre gram!
Susan
2023-11-21