Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i folie

En jättegod och riktigt lättlagad laxrätt med syra och sötma från apelsin. Ugnsbaka laxen i folie tillsammans med tärnad potatis, selleri och soltorkade tomater. Passar utmärkt såväl till en lyxigare vardag som till fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina potatisen. Skölj och strimla selleristjälkar. Tärna soltorkade tomater i olja. Skölj, skala och skiva apelsinerna.
  3. Fördela grönsaker och frukt på ett stort ark ugnsfolie. Lägg på laxfilé.
  4. Salta och peppra med svartpeppar. Droppa över juicen av apelsinen. Vik ihop folien till ett tätt paket.
  5. Lägg i ugnssäker form eller ugnspanna. Tillaga i 25 -30 minuter i ugnen. Servera med en blandad sallad och sprödrostad baguette.

För alla

Lax i folie är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men brödet innehåller gluten.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt frysta tärnade potatisar (à ca 600 g)
  • 4 selleristjälkar
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2 apelsiner
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé (eller portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • juice av 1 apelsin
Till servering
  • blandad sallad
  • sprödrostad baguette
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer