Kikärtsbiffar med lebne och fetaost

20
1
Kikärtsbiffar med lebne och fetaost

Vegetariska kikärtsbiffar med lebne, fetaost, oliver och körsbärstomater blir en vacker plockmåltid som passar alla åldrar. Lebne är kryddad men mild matyoghurt som fungerar ypperligt som kontrast till salta oliver och fetaost.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Kikärtsbiffar med lebne och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 burkar kokta kikärtor (à 400 g)
3 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
3 äggulor
4 msk färskpressad citronjuice
1 dl ströbröd
1 tsk salt
vetemjöl att vända biffarna i
olivolja till stekning

Lebne

3 dl matyoghurt (10%)
2 tsk spiskummin
1 dl grovt hackad mynta
rivet skal av 1/2 citron
2 krm salt

Tillbehör

1 rödlök i tunna skivor
10 halverade körsbärstomater
2 dl gröna oliver
200 g fetaost delad i bitar
kokt bulgur

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten i biffarna och att vända dem i. Uteslut vetemjölet. Ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, laktosfri yoghurt och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.

Näringsberäkningen är inkl. bulgur.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Emma

2020-07-08

Gott recept!! Hade lite svårt att få biffarna att hålla ihop, kanske snålade lite med oljan så därför de föll isär lite?

Redaktionen ICAse

2020-07-09

Hej Emma! Roligt att du gillar receptet. Det kan ha varit att det behövdes mer olja till stekning. Tänk även på att forma/trycka ihop biffarna ordentligt. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3517 KJ / 841 kCal
Fett 37 g
Salt 6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden