Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kikärtsbiffar med lebne och fetaost

Vegetariska kikärtsbiffar med lebne, fetaost, oliver och körsbärstomater blir en vacker plockmåltid som passar alla åldrar. Lebne är kryddad men mild matyoghurt som fungerar ypperligt som kontrast till salta oliver och fetaost.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lebne: Blanda ingredienserna till lebnen i en skål. Krydda med salt.
  2. Häll av och skölj kikärterna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med salt.
  3. Forma till ca 16 små biffar (för 4 port). Vänd dem i vetemjöl.
  4. Stek ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja i en stekpanna.
  5. Tillbehör: Lägg alla tillbehör på ett stort vackert fat eller i små skålar. Servera biffarna till samt gärna kokt bulgur.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten i biffarna och att vända dem i. Uteslut vetemjölet. Ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, laktosfri yoghurt och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.

Näringsberäkningen är inkl. bulgur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 3 äggulor
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl att vända biffarna i
  • olivolja till stekning
Lebne
  • 3 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl grovt hackad mynta
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 krm salt
Tillbehör
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 10 halverade körsbärstomater
  • 2 dl gröna oliver
  • 200 g fetaost delad i bitar
  • kokt bulgur
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3517 kJ / 841 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer