Vegetariska kikärtsbiffar med lebne, fetaost, oliver och körsbärstomater blir en vacker plockmåltid som passar alla åldrar. Lebne är kryddad men mild matyoghurt som fungerar ypperligt som kontrast till salta oliver och fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten i biffarna och att vända dem i. Uteslut vetemjölet. Ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, laktosfri yoghurt och laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell, och ersätt fetaost med tofu.
Näringsberäkningen är inkl. bulgur.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, brukar veganisera receptet och det funkar super också
Anna
2023-04-18Gott recept!! Hade lite svårt att få biffarna att hålla ihop, kanske snålade lite med oljan så därför de föll isär lite?
Emma
2020-07-08Hej Emma! Roligt att du gillar receptet. Det kan ha varit att det behövdes mer olja till stekning. Tänk även på att forma/trycka ihop biffarna ordentligt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-09