Kikärtsbiffar med lebne och fetaost
Vegetariska kikärtsbiffar med lebne, fetaost, oliver och körsbärstomater blir en vacker plockmåltid som passar alla åldrar. Lebne är kryddad men mild matyoghurt som fungerar ypperligt som kontrast till salta oliver och fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kokta kikärtor (à 400 g)
3 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
3 äggulor
4 msk färskpressad citronjuice
1 dl ströbröd
1 tsk salt
vetemjöl att vända biffarna i
olivolja till stekning
Lebne
3 dl matyoghurt (10%)
2 tsk spiskummin
1 dl grovt hackad mynta
rivet skal av 1/2 citron
2 krm salt
Tillbehör
1 rödlök i tunna skivor
10 halverade körsbärstomater
2 dl gröna oliver
200 g fetaost delad i bitar
kokt bulgur
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bulgur.
Energi3517 KJ / 841 kCal
Fett37 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, brukar veganisera receptet och det funkar super också
Anna
2023-04-18Gott recept!! Hade lite svårt att få biffarna att hålla ihop, kanske snålade lite med oljan så därför de föll isär lite?
Emma
2020-07-08Hej Emma! Roligt att du gillar receptet. Det kan ha varit att det behövdes mer olja till stekning. Tänk även på att forma/trycka ihop biffarna ordentligt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-09