Lax med dragon- och morotsbulgur
Lax med dragon- och morotsbulgur är en lättlagad och nyttig måltid där saftiga laxfileér serveras med underbar morotsbulgur smaksatt med gräslök, dragon och sambal oelek. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013
Ingredienser
4 portioner
4 bitar (à 125 g) laxfilé
3 morötter
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk torkad dragon
1 tsk sambal oelek
2 dl bulgur
1 tsk olja
salt och peppar
2 msk gräslök
2 dl gräddfil
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1979 KJ / 473 kCal
Fett23 g
Kolhydrater34 g
Protein30.2 g
Kommentarer