Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med dragon- och morotsbulgur

Lax med dragon- och morotsbulgur är en lättlagad och nyttig måltid där saftiga laxfileér serveras med underbar morotsbulgur smaksatt med gräslök, dragon och sambal oelek. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp buljongen. Lägg i dragon, hälften av sambal oeleken och bulgur. Koka enligt anvisningen på förpackningen. När det återstår 4 minuter av koktiden läggs morötterna i.
  3. Stek laxen försiktigt i oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner gräslöken i bulgurn. Blanda gräddfilen med resten av sambal oeleken och smaka av med salt.
  5. Servera laxen med morotsbulgur och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar (à 125 g) laxfilé
  • 3 morötter
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl bulgur
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk gräslök
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1979 kJ / 473 kCal