Lax med dragon- och morotsbulgur

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Lax med dragon- och morotsbulgur

Lax med dragon- och morotsbulgur är en lättlagad och nyttig måltid där saftiga laxfileér serveras med underbar morotsbulgur smaksatt med gräslök, dragon och sambal oelek. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013

Lax med dragon- och morotsbulgur

Ingredienser

4 portioner
4   bitar (à 125 g) laxfilé
3   morötter
5 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk  torkad dragon
1 tsk  sambal oelek
2 dl  bulgur
1 tsk  olja
salt och peppar
2 msk  gräslök
2 dl  gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, quinoa eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1979 KJ / 473 kCal
Fett23 g
Kolhydrater34 g
Protein30.2 g

Testa liknande recept

Vintersallad med brysselkål och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftbulgur
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vårig kalkongryta med svartrot och dragon
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsmör 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga