Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Varm grönsaksrätt med aubergine och kikärtor i huvudrollen får kryddig ton med hjälp av vitlök, chili, ingefära och curry. Servera med ångande kardemummaris, mango chutney, naanbröd, färsk koriander och eventuellt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Curry: Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Ansa och tärna auberginerna i ca 2 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran.
  2. Fräs lök, vitlök och chili sakta mjuk i oljan i en gryta. Rör ner curry och koriander och låt kryddorna rosta med någon minut.
  3. Tillsätt tomatpuré och ingefära, låt det fräsa med ca 1/2 minut. Blanda ner aubergintärningarna och buljongen. Koka sakta ca 10 minuter.
  4. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med kardemumman.
  5. Curry: Blanda ner yoghurten i grytan och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Dela tomaterna i halvor och blanda dem med kikärterna och hälften av spenaten. Lägg blandningen på curryn.
  7. Vänd ner resten av spenaten i riset precis innan servering.
  8. Till servering: Servera curryn med kardemummaris, naanbröd, koriander och mango chutney.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbrdö mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj/baka laktosfritt naan bröd eller välj annat laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt. Välj/baka mjölkproteinfritt naan bröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Curry
  • 3 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 2 auberginer
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
  • 2 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • salt och svartpeppar
  • ca 400 g kokta kikärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
Ris
  • 4 port basmatiris
  • 1 tsk hel kardemumma
Till servering
  • naanbröd
  • koriander
  • mango chutney
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3123 kJ / 743 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer