Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
3
Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Varm grönsaksrätt med aubergine och kikärtor i huvudrollen får kryddig ton med hjälp av vitlök, chili, ingefära och curry. Servera med ångande kardemummaris, mango chutney, naanbröd, färsk koriander och eventuellt kyckling.

Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner

Curry

3   lökar
3   vitlöksklyftor
1   röd peppar
2   auberginer
2 msk  färsk riven ingefära
2 msk  olja
2 tsk  curry
1 tsk  torkad koriander
2 msk  tomatpuré
5 dl  grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
2 dl  matlagningsyoghurt (10%)
salt och svartpeppar
ca 400 g  kokta kikärtor
250 g  körsbärstomater
65 g  babyspenat

Ris

4   port basmatiris
1 tsk  hel kardemumma

Till servering

naanbröd
koriander
mango chutney

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbrdö mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj/baka laktosfritt naan bröd eller välj annat laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt. Välj/baka mjölkproteinfritt naan bröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

inte så mkt smak av curry, mer av ingefära tycker jag. Men väldigt gott var det! använde imat fraîche eftersom jag kör en veganbaserad kost just nu. blandade ut den med limejuice för att få lite syrlighet. funkade bra.

Ida

2015-05-16

Jättegott! Körde med Craigslist fraiche till...

Leena

2015-04-14

Fantastiskt

Annika

2015-04-08

Näringsvärde per portion

Energi3123 KJ / 743 kCal
Fett18 g
Salt4.15 g
Kolhydrater118 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad blomkål med morötter i garam masalayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och honungsmarinerad fänkål och zucchini
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan med jordnötter och riven choklad
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling korma med picklad blomkål
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morot- och ärtsallad med lime och mynta
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkål och paprikasallad
Betyg 2.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga