Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris
Varm grönsaksrätt med aubergine och kikärtor i huvudrollen får kryddig ton med hjälp av vitlök, chili, ingefära och curry. Servera med ångande kardemummaris, mango chutney, naanbröd, färsk koriander och eventuellt kyckling.
Ingredienser
Curry
Ris
Till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbrdö mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj/baka laktosfritt naan bröd eller välj annat laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt. Välj/baka mjölkproteinfritt naan bröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
inte så mkt smak av curry, mer av ingefära tycker jag. Men väldigt gott var det! använde imat fraîche eftersom jag kör en veganbaserad kost just nu. blandade ut den med limejuice för att få lite syrlighet. funkade bra.
Ida
2015-05-16Jättegott! Körde med Craigslist fraiche till...
Leena
2015-04-14Fantastiskt
Annika
2015-04-08