Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

35
3
Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Varm grönsaksrätt med aubergine och kikärtor i huvudrollen får kryddig ton med hjälp av vitlök, chili, ingefära och curry. Servera med ångande kardemummaris, mango chutney, naanbröd, färsk koriander och eventuellt kyckling.

Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner

Curry

3 lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd peppar
2 auberginer
2 msk färsk riven ingefära
2 msk olja
2 tsk curry
1 tsk torkad koriander
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
salt och svartpeppar
ca 400 g kokta kikärtor
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat

Ris

4 port basmatiris
1 tsk hel kardemumma

Till servering

naanbröd
koriander
mango chutney

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut naanbrdö mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj/baka laktosfritt naan bröd eller välj annat laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt. Välj/baka mjölkproteinfritt naan bröd eller välj annat mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Ida

2015-05-16

inte så mkt smak av curry, mer av ingefära tycker jag. Men väldigt gott var det! använde imat fraîche eftersom jag kör en veganbaserad kost just nu. blandade ut den med limejuice för att få lite syrlighet. funkade bra.

Leena

2015-04-14

Jättegott! Körde med Craigslist fraiche till...

Annika

2015-04-08

Fantastiskt

Näringsvärde per portion

Energi 3123 KJ / 743 kCal
Fett 18 g
Salt 415 g
Kolhydrater 118 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden