Aubergine- och kikärtscurry med spenat- och kardemummaris
Varm grönsaksrätt med aubergine och kikärtor i huvudrollen får kryddig ton med hjälp av vitlök, chili, ingefära och curry. Servera med ångande kardemummaris, mango chutney, naanbröd, färsk koriander och eventuellt kyckling.
Ingredienser
4 portioner
Curry
3 lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd peppar
2 auberginer
2 msk färsk riven ingefära
2 msk olja
2 tsk curry
1 tsk torkad koriander
2 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten eller fond)
2 dl matlagningsyoghurt (10%)
salt
svartpeppar
ca 400 g kokta kikärtor
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
Ris
4 port basmatiris
1 tsk hel kardemumma
Till servering
naanbröd
koriander
mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3123 KJ / 743 kCal
Fett18 g
Salt4.15 g
Kolhydrater118 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
inte så mkt smak av curry, mer av ingefära tycker jag. Men väldigt gott var det! använde imat fraîche eftersom jag kör en veganbaserad kost just nu. blandade ut den med limejuice för att få lite syrlighet. funkade bra.
Ida
2015-05-16Jättegott! Körde med Craigslist fraiche till...
Leena
2015-04-14Fantastiskt
Annika
2015-04-08