Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currykyckling med kikärter och purjolök

Detta är en idealisk vardagsrätt eftersom det går snabbt att tillaga den här fantastiska currykycklingen. En intressant kombination av mango chutney, kikärter, purjolök och persilja till currykycklingen gör rätten förträffligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Strimla och skölj purjolöken.
  2. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kyckling, kikärter och purjolök.
  3. Strö över curry. Tillsätt chutney och citronjuice. Rör om och låt fräsa ihop ett par minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Passar till ris eller kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår ris och en apelsin.

 

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn.

Tips

Servera gärna en frukt till dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 1/2 purjolök (den ljusa delen)
  • 2 msk olja
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 msk het mango chutney
  • 1 msk hett currypulver
  • 2 msk pressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
Till servering
  • ris
  • apelsin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2161 kJ / 515 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden