Currykyckling med kikärter och purjolök
Detta är en idealisk vardagsrätt eftersom det går snabbt att tillaga den här fantastiska currykycklingen. En intressant kombination av mango chutney, kikärter, purjolök och persilja till currykycklingen gör rätten förträffligt god.
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
1/2 purjolök (den ljusa delen)
2 msk olja
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 msk het mango chutney
1 msk hett currypulver
2 msk pressad citronjuice
salt
peppar
1/2 dl grovhackad bladpersilja
Till servering
ris
apelsin
Gör så här
I näringsberäkningen ingår ris och en apelsin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 515 kCal
Fett11.1 g
Kommentarer
En klick grekisk yogurt på sidan höjde rätten en "hatt". Ett tips är också att steka kycklingen i en halv hönsbuljong för extra saftighet.
Fredrik
2006-10-18Starkt och gott
Nina
2004-02-01