Currystekt blomkål med mandel

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
0
Currystekt blomkål med mandel

En blomkålsrätt med curry och mandel inspirerad av indiska köket där blomkål ofta utgör en stomme i grönsaksrätter. Koriander och yoghurt smaksatt med mango chutney förstärker de indiska smakerna. En snabblagad rätt, fin som tillbehör eller vegomiddag lagom för 2-3 personer om man lägger till t ex ris.

Currystekt blomkål med mandel

Ingredienser

4 portioner
1   litet blomkålshuvud (à ca 600 g)
3 msk  olja
1 dl  flagad mandel
2 tsk  curry
salt
svartpeppar
1 dl  avrunnen syltlök
2 dl  matlagningsyoghurt
3 msk  mango chutney
1/2   kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1079 KJ / 257 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Currystekt blomkål med bräckt kassler
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk grönsakscurry
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingben med indisk potatisgryta
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indisk gryta med blomkål
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Falukorv med blomkålspuré och grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga