Currystekt blomkål med mandel

4
0
Currystekt blomkål med mandel

En blomkålsrätt med curry och mandel inspirerad av indiska köket där blomkål ofta utgör en stomme i grönsaksrätter. Koriander och yoghurt smaksatt med mango chutney förstärker de indiska smakerna. En snabblagad rätt, fin som tillbehör eller vegomiddag lagom för 2-3 personer om man lägger till t ex ris.

Skriv ut
Currystekt blomkål med mandel

Ingredienser

4 portioner
1
litet blomkålshuvud (à ca 600 g)
3 msk
olja
1 dl
flagad mandel
2 tsk
curry
-
salt
-
svartpeppar
1 dl
avrunnen syltlök
2 dl
matlagningsyoghurt
3 msk
mango chutney
1/2
kruka koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1079 KJ / 257 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 14 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept