Currystekt blomkål med mandel
En blomkålsrätt med curry och mandel inspirerad av indiska köket där blomkål ofta utgör en stomme i grönsaksrätter. Koriander och yoghurt smaksatt med mango chutney förstärker de indiska smakerna. En snabblagad rätt, fin som tillbehör eller vegomiddag lagom för 2-3 personer om man lägger till t ex ris.
Ingredienser
4 portioner
1 litet blomkålshuvud (à ca 600 g)
3 msk olja
1 dl flagad mandel
2 tsk curry
salt
svartpeppar
1 dl avrunnen syltlök
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk mango chutney
1/2 kruka koriander
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1079 KJ / 257 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g
Kommentarer