Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Currystekt blomkål med mandel

En blomkålsrätt med curry och mandel inspirerad av indiska köket där blomkål ofta utgör en stomme i grönsaksrätter. Koriander och yoghurt smaksatt med mango chutney förstärker de indiska smakerna. En snabblagad rätt, fin som tillbehör eller vegomiddag lagom för 2-3 personer om man lägger till t ex ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i små buketter.
  2. Stek blomkålen i oljan i en het stekpanna i ca 3 minuter, tillsätt mandel och curry och stek med i någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll av syltlöken och blanda i.
  4. Blanda yoghurt med mango chutney.
  5. Garnera med koriander och servera blomkålen med mangoyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 600 g)
  • 3 msk olja
  • 1 dl flagad mandel
  • 2 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl avrunnen syltlök
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • 1/2 kruka koriander

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1079 kJ / 257 kCal