Quornfärsgryta tandoori med gult ris
Quorn har seglat upp som populär ersättare till kött. Det är framställt av ett svampprotein och äggvita och finns som färs, i biffar och filéer. I denna mustiga och smakrika gryta får färsen fin smak av tandoorikrydda, ärter och grönsaker. En favorit för både köttätare och vegetarianer!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
300 g quornfärs
2 msk olja
2 msk tandoorikrydda
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl havredryck
salt
svartpeppar
3 dl basmatiris
2 krm gurkmeja
Till servering
mango chutney
rostade kokosflingor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett15 g
Salt3.75 g
Kolhydrater72 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer