Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
0
Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Quorn har seglat upp som populär ersättare till kött. Det är framställt av ett svampprotein och äggvita och finns som färs, i biffar och filéer. I denna mustiga och smakrika gryta får färsen fin smak av tandoorikrydda, ärter och grönsaker. En favorit för både köttätare och vegetarianer!

Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
300 g quornfärs
2 msk olja
2 msk tandoorikrydda
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl havredryck
salt
svartpeppar
3 dl basmatiris
2 krm gurkmeja

Till servering

mango chutney
rostade kokosflingor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett15 g
Salt3.75 g
Kolhydrater72 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chili con quorn
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med quornsås
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med quornsås
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade quornbiffar med hetta
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Juliga quornköttbullar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga