Quornfärsgryta tandoori med gult ris

12
0
Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Quorn har seglat upp som populär ersättare till kött. Det är framställt av ett svampprotein och äggvita och finns som färs, i biffar och filéer. I denna mustiga och smakrika gryta får färsen fin smak av tandoorikrydda, ärter och grönsaker. En favorit för både köttätare och vegetarianer!

Quornfärsgryta tandoori med gult ris

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
300 g quornfärs
2 msk olja
2 msk tandoorikrydda
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl havredryck
salt
svartpeppar
3 dl basmatiris
2 krm gurkmeja

Till servering

mango chutney
rostade kokosflingor

För alla

Kontrollera noga innehållet på tandoorikryddan och buljongen.
Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck eller ersätt havredryck med ris- eller sojabaserad dryck.

Gör så här

Klimattips

Minska klimatpåverkan med 36% genom att byta riset mot ett annat korn som matvete eller bulgur.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2288 KJ / 547 kCal
Fett 15 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 72 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden