Laga lakto-ovo-vegetarisk husmanskost! Dessa smarriga vegoplättar med rotfrukter smaksätts med fetaost. Servera plättarna tillsammans med rårörda lingon och strimlad rödkål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost, grädde och smör.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En standardrätt här hemma, så himla gott! Riven rödkål i senapsvinägrett blir bästa tillbehöret.
Lina
2021-02-20Hej, kan man använda havremjöl till rotfruktstompet?
Karolina
2021-01-02Hej Karolina! Misstänker att du menar havremjöl till plättarna. 😉 Vi har tyvärr inte provlagat med havremjöl varför vi inte kan säga att det blir bra. Havremjöl suger upp mycket vätska och binder inte så väl. Om du är ute efter att göra receptet glutenfritt så kan det eventuellt funka med glutenfritt mjölmix, men som sagt, inget vi har provat. Om du testar göra dessa med något annat mjöl så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13Hej, en liten futt-fråga: Är det rot fukt eller ROTFRUKT? Vet svaret men kunde inte maila och säga det.
Astrid
2019-01-20Hej Astrid! Tack för att du hörde av dig då vi hade Tryckfelsnisse i farten. Men nu har vi korrigerat det :) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-21