Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
Biffar
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
150 g fetaost
1 msk olja
Kålsallad
300 g rödkål
2 msk olivolja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat
Yoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk spiskummin
1 tsk honung
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett30.1 g
Salt4.34 g
Kolhydrater62.2 g
Protein27.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
28 stJätte gott, älskar det😍🤩
Fredrik
Det här receptet var jättegott
Hanna
Det blev supergott. Tog 2 vitlöksklyftor, 1/2 dl solroskärnor och 2 krm chiliflakes. Kommer att bli en favoriträtt framöver.
Eva
Toppengoda biffar! Drygade ut smeten med 230 gr bönmix och 1 dl solrosfrön. Vände biffarna i ströbröd och sedan in i ugnen på väl oljad varm plåt. 220 gr ca 25 min. Det blev 16 biffar. Lisa
Elisabet
Otroligt goda biffar! Jag brukar äta dem tillsammans med tagliatelle med en gnutta oregano samt aeoli.
Emma
Underbart goda biffar!! Valde dinnerboost och matvete som tillbehör(med olivolja, sockerärtor och avocado i) och ihop med såsen blev det en av mina favoritmatlådor 🤩
Sandra
Smaklös smet man måste justera själv, samma med såsen som har en udda kryddning. Kikärtssmeten blir alldeles för lös och går inte att forma eller steka ordentligt. På sin höjd fritera som falafel.
Yulia
Bra grundrecept på vegobiffar! Kryddningen är dock inget vidare. Behöver mer sting! Hade i paprikapulver o sambolagen samt mer vitlök. Behöver även stekas något längre.
Carolina
Jättegott! Hade också i panko. Blev frasiga och goda. Det här kommer jag laga igen.
Margita
Fint o gott, la i en vitlöksklyfta o lite chilliflakes också.
Irene