Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad

Ljuvliga, matiga kikärtsbiffar med en härlig sälta från fetaosten som steks tills de får en gyllene krispig stekyta. Servera biffarna med bulgur och en färgsprakande sallad på rödkål, babyspenat och aromatisk persilja. Duka fram den svalkande såsen gjord på matyoghurt, honung och spiskummin och förse er tills ni är mätta och belåtna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
Biffar
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
150 g fetaost
1 msk olja
Kålsallad
300 g rödkål
2 msk olivolja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g babyspenat
Yoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk spiskummin
1 tsk honung
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett30.1 g
Salt4.34 g
Kolhydrater62.2 g
Protein27.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
28 stJätte gott, älskar det😍🤩
Fredrik
Det här receptet var jättegott
Hanna
Det blev supergott. Tog 2 vitlöksklyftor, 1/2 dl solroskärnor och 2 krm chiliflakes. Kommer att bli en favoriträtt framöver.
Eva