Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris

Dessa vego kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorange biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 571 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater72 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
18 stJag brukar köra med potatismos-mosaren för att inte mosa kikärtorna för mycket. Gillar lite tugg.
Helena
Förtydliga receptet: Fattar inte om man ska mixa allt efter att äggen och de rivna morötterna och vitlöken lagts i- eller bara röra ihop?
Alex
Hej Alex! Ursäkta sent svar. Du mixar bara kikärterna, resten ska röras ihop i smeten. Hoppas att du gillar biffarna! Hälsningar Elina
ICA-köket
mixa bara hälften av kikärtorna låt resten vara hela, då blir det liten annan struktur. sen ska man nog göra små biffar för att få de att hålla ihop när man vänder dom
Monica
Goda! Fick steka ganska länge för att de inte skulle vara degiga.
Felicia
Supergoda 😍
Martina
Mycket goda! Nästa gång kommer jag lägga till något tuggigt för konsistensen. Jag lade till en gnutta sambal oelek i såsen för jag tyckte den blev för söt. Rekommenderas varmt - även utan ändringar!
Cecilia
Verkligen en favorit! Om man kokar sina egna kikärtor blir biffarna mycket fastare. 2dl torkade kikärtor blir perfa.
Magda
Supergott recept! Tog en liten sötpotatis istället för morötterna och 2msk curry. Blev supergott! Serverades med klyftpotatis till!
Camilla
Jätte gott! Enkelt att göra.
Emely
Jättebra recept, även om jag skulle rekommendera att man ökar mängden curry från 2 tsk till strax över 1 msk. Är man van vid att tillaga vegetariska biffar och falafel så kommer biffarna inte alls att falla isär. Stek på medelhög värme och tillsätt stekfett (jag föredrar smör) med jämna mellanrum, framförallt när biffarna ska vändas. Vänd inte oftare än nödvändigt, och var inte blyg med stekfettet, i alla fall om stekpannan inte är en teflonpanna.
Lucas