Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med bacon och penne

Den här krämiga pastarätten med kyckling, champinjoner och bacon går hem i de flesta barnfamiljer.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna.
  2. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter.
  4. Strö över bacon och servera med penne.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 1 förp tärnat bacon (à 140 g)
  • 4 port pasta penne
  • 1 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2808 kJ / 672 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer