Kikärtsbiffar med avokadodipp

0
0 Klimatsmart
Kikärtsbiffar med avokadodipp

Härligt möra och välsmakande kikärtsbiffar kommer här! De får ett härligt tuggmotstånd och crunch tack vare solroskärnorna som blandas i. Till detta serverar du avokadokräm, kokt matvete och en fräsch sallad. Smaklig måltid önskar vi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Kikärtsbiffar med avokadodipp

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete

Biffar

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2
rödlök
1/2
kruka oregano
1
ägg
1/2 dl
solroskärnor
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
ströbröd
150 g
majskorn
2 msk
olja

Avokadokräm

2
avokador
1 krm
cayennepeppar
2 dl
lätt crème fraiche
1
vitlöksklyfta
1
lime

Sallad

1/2
rödlök
250 g
tomatmix
1
kruka röd & grön sallad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2942 KJ / 714 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept