Rostad rotselleri med fetaostyoghurt
En underbar vegorätt med rotselleri som huvudperson, som blir komplett tillsammans med smörstekt och vinägersmaksatt lök och en fetaostyoghurt. Lika gott att äta som det är lätt att laga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
Rotselleri
ca 800 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
peppar
4 port matvete
Lök
2 rödlökar
1 msk smör
2 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
Yoghurt
150 g fetaost
2 msk hackad färsk timjan
2 dl matyoghurt
250 g tomatmix
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 456 kCal
Fett21 g
Salt2.1 g
Kolhydrater43 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tyckte inte fetaostsåsen passade så bra till rotsellerin. Men annars gott recept!
Stephanie
2022-11-16