Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

3
0
Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

En underbar vegorätt med rotselleri som huvudperson, som blir komplett tillsammans med smörstekt och vinägersmaksatt lök och en fetaostyoghurt. Lika gott att äta som det är lätt att laga.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

ca 800 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
peppar
4 port matvete

Lök

2 rödlökar
1 msk smör
2 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Yoghurt

150 g fetaost
2 msk hackad färsk timjan
2 dl matyoghurt
250 g tomatmix
65 g mâchesallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.



Gör så här

Tips

Rör i 1 msk rostade sesamfrön i yoghurten (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1894 KJ / 456 kCal
Fett 21 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept