Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

4
1 Klimatsmart
Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

En underbar vegorätt med rotselleri som huvudperson, som blir komplett tillsammans med smörstekt och vinägersmaksatt lök och en fetaostyoghurt. Lika gott att äta som det är lätt att laga.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022

Rostad rotselleri med fetaostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

ca 800 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
peppar
4 port matvete

Lök

2 rödlökar
1 msk smör
2 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Yoghurt

150 g fetaost
2 msk hackad färsk timjan
2 dl matyoghurt
250 g tomatmix
65 g mâchesallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.



Gör så här

Tips

Rör i 1 msk rostade sesamfrön i yoghurten (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Stephanie

2022-11-16

Tyckte inte fetaostsåsen passade så bra till rotsellerin. Men annars gott recept!

Näringsvärde per portion

Energi 1894 KJ / 456 kCal
Fett 21 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden