Tomatkokt matvete

33
7
Tomatkokt matvete

Tomatkokt matvete - istället för pasta och potatis är detta ett utmärkt tillbehör till din middag. Matvetet får smak av tomatpuré, lök, grönsaksbuljong och chilisås när det kokar och blir både härligt saftigt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Tomatkokt matvete

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk olja
1 1/2 dl chilisås
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
4 dl matvete
1 dl hackad basilika
1 dl hackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Dick

2022-09-06

Fantastiskt matigt o gott! Lade i en msk sambal Oelek som extra piff/sting!

Alexandra

2021-12-01

Sjukt gott! En ny favorit helt klart!

Mattias

2021-02-24

Jag gjorde den här och serverade till kött. Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1777 KJ / 425 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 72 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden