Tomatkokt matvete

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
10
Tomatkokt matvete

Tomatkokt matvete - istället för pasta och potatis är detta ett utmärkt tillbehör till din middag. Matvetet får smak av tomatpuré, lök, grönsaksbuljong och chilisås när det kokar och blir både härligt saftigt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Tomatkokt matvete

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1 dl  tomatpuré
2 msk  olja
1 1/2 dl  chilisås
7 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
2 krm  salt
4 dl  matvete
1 dl  hackad basilika
1 dl  hackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Tyvärr ingen riktig hit. För mycket chillisås och tomatpuré om jag ska vara ärlig.

Martin gunnar

2023-04-17

Kan jag använda oskalat matvete på samma sätt?

Anna

2023-02-28

Gjorde på korngryn, men det blev så gott! Bara pytsa på mer vatten då och då eftersom det tar 20 min längre tid med korn.

Ida

2023-02-27

Näringsvärde per portion

Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Grynsallad med tomater och bönröra
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter
Betyg 4.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nektarinsallad med matvete och ädelostdressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med rostade tomater och halloumi
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga