Tomatkokt matvete
Tomatkokt matvete - istället för pasta och potatis är detta ett utmärkt tillbehör till din middag. Matvetet får smak av tomatpuré, lök, grönsaksbuljong och chilisås när det kokar och blir både härligt saftigt och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk olja
1 1/2 dl chilisås
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
4 dl matvete
1 dl hackad basilika
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater72 g
Protein13 g
Kommentarer
Tyvärr ingen riktig hit. För mycket chillisås och tomatpuré om jag ska vara ärlig.
Martin gunnar
2023-04-17Kan jag använda oskalat matvete på samma sätt?
Anna
2023-02-28Gjorde på korngryn, men det blev så gott! Bara pytsa på mer vatten då och då eftersom det tar 20 min längre tid med korn.
Ida
2023-02-27