Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatkokt matvete

Tomatkokt matvete - istället för pasta och potatis är detta ett utmärkt tillbehör till din middag. Matvetet får smak av tomatpuré, lök, grönsaksbuljong och chilisås när det kokar och blir både härligt saftigt och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gula lökar. Fräs tomatpuré och lök i olja i en kastrull. Tillsätt chilisås, vatten, grönsaksbuljongtärning och salt. Låt koka upp.
  2. Tillsätt matvete och låt koka ca 15 minuter under lock på svag värme tills matvetet är mjukt. Rör om då och då. Låt gärna stå 5–10 minuter före servering så att kornen sväller något.
  3. Blanda ner hackad basilika och hackad persilja strax före servering.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 4 dl matvete
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1777 kJ / 425 kCal