Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra
En riktigt god och saftig lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på kidneybönor som mixas med solroskärnor, ägg och havregryn. Smeten får smak av parmesan och rökt paprikapulver. Servera i hamburgerbröd med krämig avokadoröra och krispig rödkål!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödkål
400 g rödkål
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 krm salt
Bönburgare
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl solroskärnor
1 ägg
1 dl havregryn
1/2 dl potatismjöl eller majsstärkelse
1 dl finriven parmesan
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja (till stekning)
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
Avokadoröra
2 mogna avokador
1/2 kruka hackad koriander
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3530 KJ / 843 kCal
Fett38 g
Salt4.53 g
Kolhydrater80 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Vi hade ugnsbakade potatisklyftor till istället för hamburgerbröd. Funkade finfint!
Maria
2024-05-29Såå goda! Brukar ta de bönor/kikärtor som jag har hemma. Blir lika gott varje gång! De håller ihop... det är ett stort plus :) Gott att steka dom så det blir lite knaprig yta - blandar gärna oljan med smör också.
Marianne
2024-03-01Verkligen super goda! Alla ungarna käkade upp!! Bytte ut parmesan mot herrgårdsost och hade sedan i en smoked tomato chillisås i. Lär bli fler gånger.
Petra
2023-07-01