En riktigt god och saftig lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på kidneybönor som mixas med solroskärnor, ägg och havregryn. Smeten får smak av parmesan och rökt paprikapulver. Servera i hamburgerbröd med krämig avokadoröra och krispig rödkål!
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2019
Kontrollera noga innehållet i hamburgerbröden.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda på ren havre. Välj glutenfritt hamburgerbröd.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Per
3/7/2021Riktigt bra burgare. Det är ju inget tuggmotstånd jämfört med burgare gjord på kött, och jag är inte van vid vegetarisk mat på det viset. Kanske smart att göra burgarna lite tunnare i så fall och få in lite mer crisp i den med både kål, sallad, lök och paprika. Ska på nåt sätt få in lite mer steksmak i den i framtiden tänker jag. Tips tas tacksamt emot. Detta kommer att göras fler gånger.
Maria
3/5/2021Jättegoda burgare! Tog en förpackning kidneybönor och en med stora vita bönor. Hade ingen parmesan, tog den lagrade ost som fanns i kylen. Detta blir mitt grundrecept på bönburgare, tack!
Hanna
3/20/2019Bästa och godaste veg burgare jag någonsin ätit!!! Tror jag hade i ett extra ägg..så att smeten blev lite lösare. Rekommenderar varmt!!