Bönchili med jalapeño och koriander

Bönor i en massa former! Här som en bönchili med het jalapeño, krossade tomater och lök blir en väldigt smakrik chili. Serveras med nykokt ris, samt matyoghurt som lenar perfekt. Strö koriander över, men kolla med dina gäster så de gillar denna vattendelare till krydda!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
Bönchilli
1 gul lök
2 gula paprikor
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1/2 dl tomatpuré
1 förp krossade tomater med vitlök eller chili (à 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
salt
peppar
4 port ris
Till servering
1 kruka koriander
1 dl jalapeños
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
peppar och eventuellt med mer sambal oelek.
Ulla
2025-03-02Sambal olek? Står inte i ingredienserna.
Ulla
2025-03-02Hej Ulla! Det är för att det bara är ett tips om man vill ha den lite starkare. Börja med 1/2 tsk och smaka dig fram. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-03-03Jag har använt detta recept i flera år och ursprungligen skulle det vara Sambal Oelek i, inget man hade i i efterhand. Så fantastiskt god gryta! Kommer fortsätta att lagas många gånger framöver.
Kristina
2024-08-18