Bönburgare med mangosalsa

14
3
Bönburgare med mangosalsa

Vegetariska bönburgare med mangosalsa är ett gott alternativ till vanliga hamburgare. Dessa burgare är smakrika och heta och receptet innefattar även en delikat salsa av mango.

Bönburgare med mangosalsa

Ingredienser

4 portioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk curry
2 tsk malen koriander
3 tsk chilipulver
1 ägg
2 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 msk rapsolja

Mangosalsa

1 liten mogen mango
2 tomater
1/2 röd chilipeppar
1 msk hackad rödlök
1 msk saft av pressad lime
1/2 tsk socker
ev färsk koriander

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt. Byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja). Byt naanbröd mot laktosfritt bröd.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan naanbröd, ris och yoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Julia

2020-11-12

Supergoda med hetta! Lite svårt att få de att hålla ihop så jag tillsatte lite mjöl för att underlätta stekningen. Hade även majonnäs på mina. Till barnen skippar jag att ha i chili i salsan.

Therese

2005-04-09

Otroligt gott om man gillar hetta. Håller med om att de blev lite torra. Skall testa lite mer vätska nästa gång.

Annika

2003-09-03

Mycket goda burgare tyckte hela familjen. Smeten blev lite torr så jag tillsatte nästan 1 dl vatten och lät den stå en stund.

Näringsvärde per portion

Energi 1691 KJ / 404 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden