Bönburgare med mangosalsa
Vegetariska bönburgare med mangosalsa är ett gott alternativ till vanliga hamburgare. Dessa burgare är smakrika och heta och receptet innefattar även en delikat salsa av mango.
Ingredienser
4 portioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk curry
2 tsk malen koriander
3 tsk chilipulver
1 ägg
2 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 msk rapsolja
Mangosalsa
1 liten mogen mango
2 tomater
1/2 röd chilipeppar
1 msk hackad rödlök
1 msk saft av pressad lime
1/2 tsk socker
ev färsk koriander
Gör så här
Näringsberäkningen är utan naanbröd, ris och yoghurt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1691 KJ / 404 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergoda med hetta! Lite svårt att få de att hålla ihop så jag tillsatte lite mjöl för att underlätta stekningen. Hade även majonnäs på mina. Till barnen skippar jag att ha i chili i salsan.
Julia
2020-11-12Otroligt gott om man gillar hetta. Håller med om att de blev lite torra. Skall testa lite mer vätska nästa gång.
Therese
2005-04-09Mycket goda burgare tyckte hela familjen. Smeten blev lite torr så jag tillsatte nästan 1 dl vatten och lät den stå en stund.
Annika
2003-09-03