Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille

48
1 Klimatsmart
Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille

Ett smakrikt och lättlagat recept på Khaleet som är en syrlig libanesisk ratatouille. Du gör rätten av bland annat potatis, aubergine, zucchini, lök, tomater, oliver och sirap av granatäpple.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille

Ingredienser

6 portioner
500 g
potatis
500 g
aubergine
500 g
zucchini
2
gula lökar
1 dl
olivolja
1
burk krossade tomater (à 400 g)
1
burk cocktailtomater (à 400 g)
2 dl
urkärnade oliver (valfri färg)
3 msk
sirap av granatäpple (kan ersättas med crema di balsamico)
1 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
-
persilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentar

Eleonora

2020-10-12

Gott och enkelt. Lite lurigt att veta hur syrligt man vill ha det när man aldrig använt sig av sirapen tidigare :)

Näringsvärde per portion

Energi 1291 KJ / 309 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept