Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille
Ett smakrikt och lättlagat recept på Khaleet som är en syrlig libanesisk ratatouille. Du gör rätten av bland annat potatis, aubergine, zucchini, lök, tomater, oliver och sirap av granatäpple.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
6 portioner
500 g potatis
500 g aubergine
500 g zucchini
2 gula lökar
1 dl olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
2 dl urkärnade oliver (valfri färg)
3 msk sirap av granatäpple (kan ersättas med crema di balsamico)
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1291 KJ / 309 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är inte en vegetarian och egentligen tilltalade inte ingredienserna mig. Men skulle göra detta till middag på jobbet, och var ju tvungen att åtminstone smaka. Wow! Vilken överraskning!!Så, så gott. Och speciellt om du strör lite feta/parmesan ost på. En favorit numer, när jag vill äta nyttigt! SUPERGOTT
Therese
2023-08-31Gott och enkelt. Lite lurigt att veta hur syrligt man vill ha det när man aldrig använt sig av sirapen tidigare :)
Eleonora
2020-10-12