Kebabkyckling med ostyoghurt
Kvällens middag är både busenkel att göra och uppskattad av de flesta! Kycklingkebaben steker du tillsammans med rödlök i en panna. Såsen svänger du enkelt ihop med yoghurt och riven ost. Servera kebaben med ris, ostsås och morötter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
600 g strimlad kycklinglårfilé med kebabsmak
1 msk olja
1 dl riven ost
2 dl matyoghurt
salt
peppar
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 506 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt okej vardagsrätt. Den rivna osten i ostyoghurten skulle kunna bytas ut mot fetaost.
Jenny
2018-03-31