Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Sojagrönt med kyckling

Den här smakfulla kycklingrätten innehåller rikligt med grönsaker och passar både små och stora middagsgäster. Sojagrönt med kyckling tillagar du på under 30 minuter och serverar tillsammans med nykokt ris och svalkande matyoghurt. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
  3. Stek de frysta grönsakerna i en het stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner kyckling, vatten och soja i grönsakerna och koka ca 3 minuter.
  5. Servera grytan med ris och yoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl ris (gärna fullkorn)
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 500 g frysta grönsaker till kyckling
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl matyoghurt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2037 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer