Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojagrönt med kyckling

Den här smakfulla kycklingrätten innehåller rikligt med grönsaker och passar både små och stora middagsgäster. Sojagrönt med kyckling tillagar du på under 30 minuter och serverar tillsammans med nykokt ris och svalkande matyoghurt. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg kycklingen åt sidan.
  3. Stek de frysta grönsakerna i en het stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner kyckling, vatten och soja i grönsakerna och koka ca 3 minuter.
  5. Servera grytan med ris och yoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl ris (gärna basmati)
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 500 g frysta grönsaker till kyckling
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2133 kJ / 509 kCal