Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost
En lättlagad middag där blandade rotfrukter, kyckling och oliver rostas tillsammans i ugnen och serveras med smulad fetaost och matyoghurt. God, snabb och enkel rätt som går att variera beroende på vad du har i kylskåpet.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
800 g blandade rotfrukter t ex potatis, morötter och palsternacka (eller se tips)
5 vitlöksklyftor
1 citron
3 msk hackad färsk rosmarin (eller se tips)
2 dl urkärnade svarta oliver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g fetaost eller salladsost
Till servering
matyoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt färska rotfrukter mot frysta och tillaga enligt anvisningen på förpackningen.
Byt 3 msk färsk rosmarin mot 2 tsk torkad (för 4 port).
Byt 3 msk färsk rosmarin mot 2 tsk torkad (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2231 KJ / 533 kCal
Fett30 g
Salt3.6 g
Kolhydrater29 g
Protein34 g
Kommentarer
Hade sötpotatis & gula betor hemma och det med vanligt potatis blev jätte gott.
Marsha
2023-10-31Väldigt gott recept! Kommer absolut att göra detta fler gånger.
Moa
2023-07-31Smakar bara citron.
Carola
2023-02-10