Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost
En lättlagad middag där blandade rotfrukter, kyckling och oliver rostas tillsammans i ugnen och serveras med smulad fetaost och matyoghurt. God, snabb och enkel rätt som går att variera beroende på vad du har i kylskåpet.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
800 g blandade rotfrukter t ex potatis, morötter och palsternacka (eller se tips)
5 vitlöksklyftor
1 citron
3 msk hackad färsk rosmarin (eller se tips)
2 dl urkärnade svarta oliver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g fetaost eller salladsost
Till servering
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2231 KJ / 533 kCal
Fett30 g
Salt3.6 g
Kolhydrater29 g
Protein34 g
Kommentarer
Följe receptet, blev en bra måltid. Dock när jag gör om denna kommer jag använda en halv citron istället för en hel då den smakade väldigt mycket citron.
Leon
2024-09-17Hade sötpotatis & gula betor hemma och det med vanligt potatis blev jätte gott.
Marsha
2023-10-31Väldigt gott recept! Kommer absolut att göra detta fler gånger.
Moa
2023-07-31