Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost

7
2
Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost

En lättlagad middag där blandade rotfrukter, kyckling och oliver rostas tillsammans i ugnen och serveras med smulad fetaost och matyoghurt. God, snabb och enkel rätt som går att variera beroende på vad du har i kylskåpet.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Rostade rotfrukter med kyckling och fetaost

Ingredienser

4 portioner
800 g blandade rotfrukter t ex potatis, morötter och palsternacka
5 vitlöksklyftor
1 citron
3 msk hackad färsk rosmarin (eller se tips)
2 dl urkärnade svarta oliver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g fetaost

Till servering

matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Byt 3 msk färsk rosmarin mot 2 tsk torkad (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Lena

2023-01-27

Lena Utöver kycklingen så lägger jag till chorizo vilket bidrar till en mer kryddig rätt.

Clara

2023-01-22

Gott men inte så mycket smak son förväntat. Vi åt med fetaostkräm istället för bara yoghurt, det var bra 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2231 KJ / 533 kCal
Fett 30 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 29 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden