Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost
![Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182918/cf_259/larfilé_kebab_med_ajvar-ris__rodbetor_och_fetaost.jpg)
Lite kebab är aldrig fel, speciellt inte när den görs på färdigstrimlad kycklinglårfilé. Till det serverar du kryddigt ajvar-ris med rödbetor och mangold. Inte ett dugg svårt men väldans gott.
![Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182918/cf_259/larfilé_kebab_med_ajvar-ris__rodbetor_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
6 portioner
500 g kokta rödbetor
600 g strimlad kycklinglårfilé kebab
1 msk olja
2 påsar basmatiris boil in bag (à 125 g)
2 dl ajvar relish
65 g röd mangold
150 g fetaost
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och välj tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1950 KJ / 461 kCal
Fett18 g
Salt1.07 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer