Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Lårfilé kebab med ajvar-ris, rödbetor och fetaost

Lite kebab är aldrig fel, speciellt inte när den görs på färdigstrimlad kycklinglårfilé. Till det serverar du kryddigt ajvar-ris med rödbetor och mangold. Inte ett dugg svårt men väldans gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetorna i klyftor
  2. Stek kycklingen i omgångar i oljan 4-5 minuter. Lägg kycklingen på en tallrik.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda riset med ajvar relish, rödbetor, mangold och kyckling. Smula fetaosten och toppa med den.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och välj tofu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g kokta rödbetor
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé kebab
  • 1 msk olja
  • 2 påsar basmatiris boil in bag (à 125 g)
  • 2 dl ajvar relish
  • 65 g röd mangold
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1950 kJ / 461 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer