Kycklingkebab

Kycklingkebab smaksatt med en marinad gjord på spiskummin, paprika, oregano och koriander. Otroligt gott att servera i bröd tillsammans med kebabsås, sallad, tomat och gärna feferoni. Att göra egen kebab på kycklinglårfilé är lika enkelt som gott!

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
Marinad
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad koriander
3 msk olivolja
Till servering
röd kebabsås (se tips)
vit kebabsås (se tips)
pitabröd eller libabröd
sallad
skivad tomat
skivad rödlök
feferoni
Gör så här
08:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord utan serveringsförslag.
Energi967 KJ / 231 kCal
Fett15 g
Salt1.1 g
Kolhydrater0.4 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men fick inte ihop det med bbq-såsen, blev en väldigt sött och smakade ingenting annat. La till lite gräddfil istället i pitabröden
Emma
2024-11-11Hela familjen bara älskade detta. Kul för barnen att äta. Vi serverade med jasminris, wokgrönsaker samt egengjorda diper av lättcrémefraiche med vitlök och chilisås.
Marie
2004-10-03Mycket gott med den lite syrliga smaken av citron. Uppskattade på buffebordet.
Irma
2003-12-04