Kycklingkebab

Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
2
Kycklingkebab

Kycklingkebab är en god och snabblagad kebab som träs på träspett. Då kycklingen har lite starka smaker av ingefära och sambal oelek är det gott att servera såser med mildare smaker till, eller också jasminris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Kycklingkebab

Ingredienser

10 st
500 g  kycklingfilé
1   vitlöksklyfta
2   salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 bit purjolök)
1 tsk  salt
1 tsk  majsstärkelse
1/2 tsk  sambal oelek
1 tsk  färskriven ingefära eller torkad ingefära
rivet skal från 1/4   citron
1 msk  smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hela familjen bara älskade detta. Kul för barnen att äta. Vi serverade med jasminris, wokgrönsaker samt egengjorda diper av lättcrémefraiche med vitlök och chilisås.

Marie

2004-10-03

Mycket gott med den lite syrliga smaken av citron. Uppskattade på buffebordet.

Irma

2003-12-04

Testa liknande recept

Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingspett med mangoglaze
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchikål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingsaté
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokoskyckling med grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga