Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingkebab

Kycklingkebab är en god och snabblagad kebab som träs på träspett. Då kycklingen har lite starka smaker av ingefära och sambal oelek är det gott att servera såser med mildare smaker till, eller också jasminris.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i tunna skivor och hacka den sedan i små bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka salladslöken. Blanda med kycklingen.
  3. Tillsätt salt, maizena, sambal oelek, ingefära och citronskal. Blanda till en jämn färs.
  4. Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i smör i en stekpanna i 3-4 minuter på varje sida. Trä dem på träspett.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 bit purjolök)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk färskriven ingefära eller torkad ingefära
  • rivet skal från 1/4 citron
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer