Kycklingkebab

8
2
Kycklingkebab

Kycklingkebab är en god och snabblagad kebab som träs på träspett. Då kycklingen har lite starka smaker av ingefära och sambal oelek är det gott att servera såser med mildare smaker till, eller också jasminris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Kycklingkebab

Ingredienser

10 st
500 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar 1 bit purjolök)
1 tsk salt
1 tsk majsstärkelse
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk färskriven ingefära eller torkad ingefära
rivet skal från 1/4 citron
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Marie

2004-10-03

Hela familjen bara älskade detta. Kul för barnen att äta. Vi serverade med jasminris, wokgrönsaker samt egengjorda diper av lättcrémefraiche med vitlök och chilisås.

Irma

2003-12-04

Mycket gott med den lite syrliga smaken av citron. Uppskattade på buffebordet.