Kycklingkebab
Kycklingkebab smaksatt med en marinad gjord på spiskummin, paprika, oregano och koriander. Otroligt gott att servera i bröd tillsammans med kebabsås, sallad, tomat och gärna feferoni. Att göra egen kebab på kycklinglårfilé är lika enkelt som gott!
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
Marinad
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad koriander
3 msk olivolja
Till servering
röd kebabsås (se tips)
vit kebabsås (se tips)
pitabröd eller libabröd
sallad
skivad tomat
skivad rödlök
feferoni
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord utan serveringsförslag.
Energi967 KJ / 231 kCal
Fett15 g
Salt1.1 g
Kolhydrater0.4 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott men fick inte ihop det med bbq-såsen, blev en väldigt sött och smakade ingenting annat. La till lite gräddfil istället i pitabröden
Emma
2024-11-11Hela familjen bara älskade detta. Kul för barnen att äta. Vi serverade med jasminris, wokgrönsaker samt egengjorda diper av lättcrémefraiche med vitlök och chilisås.
Marie
2004-10-03Mycket gott med den lite syrliga smaken av citron. Uppskattade på buffebordet.
Irma
2003-12-04