Att laga tandoorikyckling behöver inte alls vara krångligt eller tidskrävande. Gör en enkel indisk kycklingrätt med några få ingredienser och sätt ny smak på vardagsmaten. Servera med en frisk gurkröra gjord på yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022
Kontrollera noga innehållet på tandoorikryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Halverar du mängden kyckling och lägger till valfri svamp i samma mängd och steker den tillsammans med kycklingen minskar du klimatpåverkan med 15 %. Väljer du vild svamp som kantarell eller Karl Johan får du även i dig dagsbehovet av vitamin D.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mumsigt! Jag tog Turkisk yoghurt, hittade ingen matyoghurt på mina Ica-butiker. Sen rörde jag ner några skedar med kycklingen också. Det såg så torrt ut annars
Hillevi
2023-09-20Ok förutom kycklinglårfilen, blir ingen mat över ju när man har tagit bort allt slams.
Sara
2022-09-15"Pressa ner vitlöksklyftan i kvargen" står det under "Gör så här" medans det är Matyoghurt under "ingredienser"😉
Simon
2022-09-14Tack Simon för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu korrigerat texten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-09-15