Kyckling tandoori med gurkröra

Att laga tandoorikyckling behöver inte alls vara krångligt eller tidskrävande. Gör en enkel indisk kycklingrätt med några få ingredienser och sätt ny smak på vardagsmaten. Servera med en frisk gurkröra gjord på yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 gurka
salt
peppar
ca 600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 1/2 msk tandoorikrydda
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2070 KJ / 491 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gun Snabbt och gott
Gun
2024-04-07Riktigt gott och enkelt! Kommer laga igen, men då hälla i något i pannan med kycklingen, så det blev lite mer sås-aktigt.
Klara sofie
2024-04-06Gott! Gillar kycklinglårfilé, mycket mörare och saftigare än kycklingfilé. Jag skär aldrig bort något innan, utan steker lårfiléerna och häller (ev) bort det fett jag inte vill ha.
Anne
2024-02-01