Allt på en plåt med tandoorikyckling och yoghurt

Är det inte skönt att bara lägga allt på en plåt och skjutsa in i ugnen? Det tycker vi. När allt smarrigt tillagas får du tid till att duka, eller kanske bara vila. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022

Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2468 KJ / 586 kCal
Fett28 g
Salt3.2 g
Kolhydrater43 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stGott och enkelt! Skippade mangold och hade även vitlökspulver på potatisen och zucchinin. Jag använde rysk yoghurt och blandade i en klyfta vitlök, en skvätt olivolja, lite vit balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Serverade med fetaost, gurka, grönsallad, salladslök och små svarta bönor.
Susanne
Mycket gott. Ovanlig styckdel att äta för oss men det var gott.
Stefan
Marinerade kycklingen i yoghurten, blev supergott!!!
Sara
Gott men nästa gång blir det inte kycklinglårfile!
Mari
Väldigt gott! Det enda negativa var att kycklingen vätskades och blötte upp potatisen och rotfrukterna så de blev mer kokta än rostade/krispiga. Nästa gång får kycklingen ligga i en egen form.
Jennie
Nja! I och för sig alltid gott med klyftpotatis men kycklingen var inget för våran familj. Tyvärr!
Anna
Vi tog mindre krydda på kycklingen än receptet säger och det blev gott å starkt ändå. Sen tog vi lite av tandoori kryddan och blandade i yoghurten/creme fraishen och det blev riktigt gott.
Anna
Jättegott dock är vi inte så förtjust i yoghurt utan skulle viljat haft någon sås.
Christine
Mycket gott och enkelt.
Rosita