Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Persisk lammgryta med grönsaker

Tar man sig tid att göra en gryta blir man sällan besviken. Detta är ett recept på lammstek som får puttra ihop med aubergine, zucchini och paprikor i olika färger. Persisk lammgryta med grönsaker är en rejäl, smaklig och färgrik rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, hacka och stek löken gyllenbrun i matfettet. Lägg därefter i de putsade lammgrytbitarna.
  2. Tillsätt kokande vatten, tomatpuré, tomater, salt och kryddor. Koka köttet under lock i ca 30-40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skär aubergine på längden i smala stavar. Skär zucchini i liknande stavar. Skär paprikan i långa bitar. Stek grönsakerna i ugn med lite olivolja på, ca 15 minuter.
  5. Lägg de rostade grönsakerna överst på grytan och sjud i några få minuter.
  6. Servera persiskt saffransris eller pasta till grytan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera grytan med ris.
Gör mjölkfri: byt ut smör/margarin till mjölkfritt margarin.

Tips

Gott med yoghurt och lime vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut lammet mot quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora gula lökar
  • 40 g smör eller margarin
  • 600 g grytbitar av lammstek i 1 cm bitar
  • ca 7 1/2 dl kokande vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl passerade eller krossade tomater
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 krm ingefära
  • 3 auberginer
  • 2 zucchini (gul och grön)
  • 2 paprikor i olika färger
  • olivolja
Tillbehör
  • saffransris eller pasta
Lägg till i inköpslistan