Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Persisk kyckling

Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen.
  2. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryn med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice (för 4 port). Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är ca 80°C.
  3. Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice. Strimla bladpersiljan och plocka ur granatäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan.
  4. Till servering: Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergine.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, potatis eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1/2 g saffran
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 granatäpple
Till servering
  • bulgur
  • stekta skivor aubergine
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1734 kJ / 414 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB