Persisk kyckling
Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.
Ingredienser
4 portioner
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g saffran
1 knippe bladpersilja
1 granatäpple
Till servering
bulgur
stekta skivor aubergine
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1734 KJ / 414 kCal
Kommentarer
Surt och vattnigt :(
Per
2024-02-20Minska mängden buljong
Gudrun
2021-11-27Mycket gott! Var lite försiktig med limen - kan bli för surt.
Ingrid
2020-07-19