Persisk kyckling

199
3
Persisk kyckling

Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.

Persisk kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g saffran
1 knippe bladpersilja
1 granatäpple

Till servering

bulgur
stekta skivor aubergine

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, potatis eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

199

Kommentarer

Gudrun

2021-11-27

Minska mängden buljong

Ingrid

2020-07-19

Mycket gott! Var lite försiktig med limen - kan bli för surt.

Sofia

2011-04-03

Enkelt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1734 KJ / 414 kCal
Läs mer om näringsvärden