Veggolasagne med citron och ost
Prova en matig och spännande veggo-lasagne med ”sojaköttet” oumph som du fräser med zucchini och vitlök. Varva sedan fräset med färska lasagneplattor och citronsås. Lyxa med riven parmesan på toppen och servera med en fräsch grönsallad. Hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta, veggobitar och sås.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Kontrollera veggobitar och ostsås. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde om receptet lite och hade även i ungefär 1 dl grädde i såsen+rörde i lite riven parmesanost. Fräste zuccinin i 1 grönsaksbuljongtärning och kryddade med lite extra vitlökspeppar (förutom de ing. i receptet). Använde "vanlig" Quornfärs. Toppade med riven ost
Alexandra
2018-03-04Oumpf och qourn är inte samma sak, qourn är en svampprodukt, Oumpf är soja. Jag körde med sojaköttfärs, funkade. Men det blev väldigt lite sås. Lasagnen blev torr och att den smakade citron tyckte jag blev jättekonstigt. Faktiskt riktigt läbbig smak...
Karin
2017-10-11Men är väl samma som quorn?! "Oumph" bara ett påhittat ord för det ska heta nåt eller?! ;-) Kristina: Tror det är Keldas färdiga sås men går säkert lika bra bara blanda mjölk o citron efter smak!
Sandra
2017-05-02