Lax- och grönkålslasagne

281
4
Lax- och grönkålslasagne

Fisk är hälsosamt och något vi gärna ska äta mer av. Inte minst fetare fiskar som lax. Prova laxen i en krämig och lättlagad lasagne, där den klassiska tomatsåsen ersätts med en vitlöksdoftande grönkålssås smaksatt med citron och fetaost. Oemotståndligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Lax- och grönkålslasagne

Ingredienser

4 portioner
500 g fryst hackad grönkål (tinad)
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
500 g skinnfri laxfilé
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
300 g lasagneplattor

Till servering

sallad

För alla

Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och välj laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

281

Kommentarer

Carolina

2020-02-02

God och värd att pröva ! Räcker dock med 20-25 min!

Redaktionen

2017-10-16

Hej Karin! Ja, det ska stämma. Men om man är rädd att den ska brännas kan man sänka värmen lite och öka tiden. Hälsningar Michelle

Karin

2017-10-09

35-40 minuter i 250 grader? Det låter konstigt för en lasagne.

Näringsvärde per portion

Energi 3472 KJ / 832 kCal
Fett 44 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 58 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden