Fisk är hälsosamt och något vi gärna ska äta mer av. Inte minst fetare fiskar som lax. Prova laxen i en krämig och lättlagad lasagne, där den klassiska tomatsåsen ersätts med en vitlöksdoftande grönkålssås smaksatt med citron och fetaost. Oemotståndligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk och välj laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och värd att pröva ! Räcker dock med 20-25 min!
Carolina
2020-02-02Hej Karin! Ja, det ska stämma. Men om man är rädd att den ska brännas kan man sänka värmen lite och öka tiden. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-1635-40 minuter i 250 grader? Det låter konstigt för en lasagne.
Karin
2017-10-09