Lax- och grönkålslasagne
Fisk är hälsosamt och något vi gärna ska äta mer av. Inte minst fetare fiskar som lax. Prova laxen i en krämig och lättlagad lasagne, där den klassiska tomatsåsen ersätts med en vitlöksdoftande grönkålssås smaksatt med citron och fetaost. Oemotståndligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
500 g fryst hackad grönkål (tinad)
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
500 g skinnfri laxfilé
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm peppar
300 g lasagneplattor
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 832 kCal
Fett44 g
Salt4.8 g
Kolhydrater58 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och värd att pröva ! Räcker dock med 20-25 min!
Carolina
2020-02-02Hej Karin! Ja, det ska stämma. Men om man är rädd att den ska brännas kan man sänka värmen lite och öka tiden. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-1635-40 minuter i 250 grader? Det låter konstigt för en lasagne.
Karin
2017-10-09