Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ravioli fylld med karljohansvamp i kombination med grönpeppar sätter smaken i denna pasta. Såsen görs på tomatpuré och buljong samt kryddas med vitlök och grönpeppar. Karljohanpastan toppas sedan med sockerärtor och ruccola.

Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   tomater
1/2 tsk  inlagd grönpeppar
1 msk  olivolja
1 msk  tomatpuré
5 dl  grönsaksbuljong
salt
peppar
2   förp ravioli med karljohansvamp (à 250 g)
150 g  sockerärtor
65 g  rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera pastan direkt och gärna med hyvlad parmesanost.Minska matsvinnet, blanda ner tomatkärnorna i en sallad eller frys in dem och använd när du ska göra köttfärssås, tomatsås, pizzasås eller gazpacho.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1627 KJ / 387 kCal
Fett14 g
Salt0.77 g
Kolhydrater46 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färsk ravioli med tomat och basilikasås
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampfylld ravioli med ruccola och pestosås
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ravioli med grönsakssås
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med knäckekrisp
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig ravioli med svamp och broccoli
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga