Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

2
0 Klimatsmart
Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ravioli fylld med karljohansvamp i kombination med grönpeppar sätter smaken i denna pasta. Såsen görs på tomatpuré och buljong samt kryddas med vitlök och grönpeppar. Karljohanpastan toppas sedan med sockerärtor och ruccola.

Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1/2 tsk inlagd grönpeppar
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
salt
peppar
2 förp ravioli med karljohansvamp (à 250 g)
150 g sockerärtor
65 g rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera pastan direkt och gärna med hyvlad parmesanost.Minska matsvinnet, blanda ner tomatkärnorna i en sallad eller frys in dem och använd när du ska göra köttfärssås, tomatsås, pizzasås eller gazpacho.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1627 KJ / 387 kCal
Fett 14 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 46 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden