Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor
Ravioli fylld med karljohansvamp i kombination med grönpeppar sätter smaken i denna pasta. Såsen görs på tomatpuré och buljong samt kryddas med vitlök och grönpeppar. Karljohanpastan toppas sedan med sockerärtor och ruccola.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1/2 tsk inlagd grönpeppar
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
salt
peppar
2 förp ravioli med karljohansvamp (à 250 g)
150 g sockerärtor
65 g rucola
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera pastan direkt och gärna med hyvlad parmesanost.Minska matsvinnet, blanda ner tomatkärnorna i en sallad eller frys in dem och använd när du ska göra köttfärssås, tomatsås, pizzasås eller gazpacho.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1627 KJ / 387 kCal
Fett14 g
Salt0.77 g
Kolhydrater46 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer