Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

2
0 Klimatsmart
Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ravioli fylld med karljohansvamp i kombination med grönpeppar sätter smaken i denna pasta. Såsen görs på tomatpuré och buljong samt kryddas med vitlök och grönpeppar. Karljohanpastan toppas sedan med sockerärtor och ruccola.

Skriv ut
Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
tomater
1/2 tsk
inlagd grönpeppar
1 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
5 dl
grönsaksbuljong
-
salt
-
peppar
2
förp ravioli med karljohansvamp (à 250 g)
150 g
sockerärtor
65 g
rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera pastan direkt och gärna med hyvlad parmesanost.Minska matsvinnet, blanda ner tomatkärnorna i en sallad eller frys in dem och använd när du ska göra köttfärssås, tomatsås, pizzasås eller gazpacho.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1627 KJ / 387 kCal
Fett 14 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 46 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept