Pasta med svampsås och päronsallad
Snabb och lättlagad är den goda ost- och svampsåsen som du serverar med pasta ravioli som är fylld med svamp. Till detta serveras en fräsch sallad på päron, rucola och knapriga pumpakärnor.
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
500 g blandad färsk svamp (t ex kantareller, skogschampinjoner, shiitake och portabello)
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
1 kruka timjan
2 msk olivolja
2 förp kyld ostsås för pasta (à 400 ml)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp färsk svampfylld ravioli (à 250 g)
Päronsallad
2 päron
skal och saft av 1/2 citron
65 g rucola
1 msk olivolja
2 krm salt
1 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3962 KJ / 938 kCal
Fett53 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Trevligt kul underbart med frukt som päron i salladen att ha till maten. Smakerna tillsammans med salt ost, krämig svamp gör så det söta i päronen förtrollar, oscillerrar. Här får man inte aptitbrist. En kombination med katapulten till himlen.
Anna
2024-11-28Hej Anna! Kul att du gillar den! Älskar själv frukt i mat! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-29Nästa gång blir det grädde och ost istället för "ostsås", men det var gott med ruccola och päron till.
Kristin
2024-09-09God för snabb middag! Jag brukar inte använda helfabrik så var inte så förtjust i själva ostsåsen, rev ner parmesan som tog bort lite av ”fabrikatssmaken”. :)
Anna
2023-01-21